Referenties

Ik ken Anja nu al jaren. Een positieve vrouw die telkens weer mij weet te inspireren om verder te gaan. Door privé omstandigheden, ben ik verhuisd naar een ander regio. Daardoor was het lastiger om “even” naar Schijndel te rijden. Toch ben ik enkele weken geleden bij Anja een workshop gaan volgen. Ik kreeg de mail over de workshop meditatief tekenen. Wat een uitdaging en natuurlijk meteen gereageerd. Het was weer eens tijd om wat voor mijzelf te doen. Ik hou van “klein” tekenen. Intuïtief tekenen is voor mij een ontspanning.

Tijdens deze workshop heb ik mijn rust kunnen vinden en er alles ingestopt wat voor mij belangrijk was.

Op 28 december kreeg het gevoel dat ik de tekening voor het einde van het jaar 2016 klaar moest hebben. Op 1 januari 2017 wist ik waarom. Niet blijven hangen in het oude, maar een stap maken naar het nieuwe. De tekening is geweldig geworden en heeft mij veel teken plezier gebracht.

Anja bedankt voor je begeleiding en ik wens je heel veel succes toe.

Met hartelijke groet,

Miranda Koolen

 

 

-Anja is een collega, die ik erg hoog heb zitten.

Zij is een vakvrouw, die als geen ander weet, hoe zij mensen kan aansporen om zichzelf een boost te geven op het gebied van gezondheid, gewicht en overtuigingen. Als ervaringsdeskundige op dit terrein weet ze waar de valkuilen zitten, maar tegelijkertijd ziet ze de mogelijkheden om oude overtuigingen te breken en er nieuwe voor in de plaats te zetten. Als professioneel coach en trainer weet ze de vinger aan de pols te houden, zodat je op langere termijn zeker resultaat zult bereiken en je doel zult realiseren. Anja zal je op de moeilijke maar zinnige weg bijstaan en te hulp schieten waar nodig is. Zij is een echte ‘power-vrouw’ die je helpt om te staan voor wat je werkelijk wilt.

Danka Husken-Smit – www.mandalacoaching.nl

img4

-Ik liep ooit stage bij Anja in haar bedrijf RAMM. Toen hoorde en begreep ik al dat Anja graag een laagje dieper gaat met haar deelnemers door speciale opdrachten en oefeningen aan te gaan. Ik wou graag eens kennismaken met een verrassingsweek en ging mee naar Andalusie van 11 tot 20 april 2016. Ik zit lekker in mijn vel en ben gelukkig. Waar zou ik aan kunnen werken in die week? Ik wist het niet en liet het los. Ik zag het als een body en mind vakantie. Door de oefeningen en opdrachten kwamen er toch bepaalde dingen naar boven waaruit bleek dat ik deze toch nog niet (helemaal) had verwerkt. Als aanvulling op de oefeningen te gaan mandalatekenen, heeft me een hoop duidelijk gemaakt en kan ik nu mijn gevoelens beter plaatsen en uitspreken. Dat geeft rust en vrijheid. Een heerlijke week die ik iedereen kan aanbevelen. Er is een gevarieerd aanbod aan oefeningen en opdrachten, maar er is ook genoeg ruimte en tijd voor ontspanning. We maakten een heerlijke wandeling in een prachtig natuurpark, een halve dag naar het strand, lekker zwemmen of zonnen in of bij het zwembad en niet te vergeten: We hebben lekker en gezond gegeten. (Anja kan goed koken!) Anja, bedankt voor alles!

Groetjes, Rachel (28 jaar)

img5

-Verrassingsweek: Investeren in mezelf

Al jaren ben ik bezig, de schillen die om mijn ziel zijn ontstaan, af te pellen. De week in Andalusie met Anja en de andere deelnemers, heeft me daar zeker bij geholpen weer een laagje dieper te gaan. Tijdens een intensieve wandeling in El Cortal (een ruig natuurgebied) werd ik me bewust dat ik bij iedere stap een keuze moet maken om de best begaanbare weg te volgen, Dat inzicht kreeg ik ook bij iedere mandala die ik tekende. Vaak stond ik na een intensieve ervaring, de dag erna op met een enorme weerstand in mijn lichaam, waarop ik het liefst weer heel snel terug wou in mijn bed om mezelf te verstoppen. Natuurlijk deed ik dat uiteindelijk niet. Ik ging het juist delen met de anderen, waarop ik weer verder kon met wat die nieuwe dag me zou gaan brengen. Uiteindelijk was het toch een fantastische week met een mooie balans in opdrachten en oefeningen met ontspanning. Ik kreeg nieuwe inzichten en ben me bewust geworden dat ik er nog niet ben. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik op de goede weg ben naar de rust en balans in mezelf. Ik heb mezelf een waardevol cadeautje gegeven. Rachel en vooral Anja, bedankt.

Brunhilde 40 jaar

-Met bondgenoten samen zijn voelde écht bijzonder en was reuze fijn. Zonder te forceren, konden we veel van elkaar leren.

Een lach en een traan, tegenstrijdige gevoelens zijn niet van elkaar weg te slaan. Iedereen mag er op haar of zijn manier zijn, dik of dun, knap of minder mooi, groot of klein. Openstaan voor andere meningen en manier van presteren, elkaars standpunten zijn vaak prima te combineren. Er valt een last van je schouders en je leert ermee omgaan, je vindt de manier in moeilijke tijden je “manneke” te staan. Niet omkijken naar wat in je verleden is gebeurd, het valt niet te veranderen, dus waarom nog getreurd? Kijken naar de toekomst, wat is mijn doel? Iemand met levenservaring weet exact wat ik bedoel. Pas toen ik het programma compleet wist te waarderen, begon ik opnieuw, kon ik van mijn eigen maniertjes zo enorm veel leren. De rugzak liet ik achter, inclusief de zware last, ik ben ervan verlost, (her)ken mijn valkuilen en oud de oplossingen vast. Bedankt lieve groep, jullie zijn mijn dierbare herinnering en positieve tijd, en dat alleen al, wil ik echt nooit of te nimmer kwijt.

HvK

-Ik ben mentaal gegroeid, voel me zelfverzekerder: ik ben goed en ik zorg ervoor dat het nog mooier wordt. Het overwinnen van mijn zelfonderschatting, positief denken en niet het “maar”-denken. Ik ben bewuster met mezelf bezig en op zoek naar mijn saboteur en hoe ik kan schakelen. Ik neem risico’s en kom daar sterker uit. Mijn gevoelens zijn net zo belangrijk als die van een ander. Er werd me niet één spiegel voorgehouden, soms had ik het gevoel dat ik midden in een “spiegeltent” stond! Ik ben dolgelukkig dat ik de stap heb gezet. Wat is er mooier dan in jezelf te investeren. En ik stond er niet alleen voor. Ik werd ondersteund door een geweldig concept en fantastische coaches.

Groetjes,
Irma

img6

-Voor mij is Anja een hele goede coach. Ze is motiverend, begripvol, empatisch maar zeker ook confronterend en streng. Dit is voor mij een zeer waardevolle combinatie gebleken. Door haar manier van luisteren en spiegelen weet zij steeds de vinger op de juiste plek te leggen. Ik heb door haar coaching veel stappen in de goede richting kunnen zetten en heb me verder ontwikkeld, oude belemmerende overtuigingen achter me gelaten en kijk met meer vertrouwen dan ooit naar de toekomst. Deze investering in mijzelf is de beste die ik ooit gedaan heb en die ik iedereen kan aanraden.

H vd L

-Ik ben 12 kg afgevallen en kan een weg bewandelen van gezonder eten.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.
Ik durf nu op iemand af te stappen op bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst.
Ik zeg nu dat ik een academie heb opgericht in plaats van dat ik een atelier heb.
Ik maak me niet meer kleiner dan ik ben.
Ik ben trots op datgene wat ik bereikt heb en draag dat uit.
Ik heb de dans herontdekt, waar ik 45 jaar geleden afscheid van had genomen.
Ik heb een paar trauma’s afgeworpen.
Ik heb nieuwe mensen leren kennen.
Ik kijk met genoegen in een spiegel. Waar ik vroeger een snelle blik aan mezelf gaf, kan ik mezelf en mijn lijf nu waarderen.
Ik kleed me beter, ga naar de schoonheidsspecialiste, ben blij met mezelf en ik maak me op.
Ik BEN wie ik BEN.

Met creatieve groet,
M F